Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g brauner Zucker
- 200 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Buttermilch
- 120 g Zuckerrübensirup
- 2 Eier
- 220 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 1 TL Zimt
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Muskat
- 60 g Walnusshälften
- 500 g Birnen, sehr reif, geschält, geviertelt, in Fächer geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1677 kJ / 401 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Marzipan-Schnitten
1h 10min
Mohn-Birnen-Kuchen
3h
Pflaumenmichel
1 Std.
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3h
Schmand-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
1 godz. 45 min
Pflaumen-Quark-Stollen
12h
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Schoko-Gewürzkuchen
5 Std.
Lebkuchen-Gugelhupf
1 Std. 20 Min