Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Streusel
- 100 g Haselnüsse
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Mehl
- 100 g Zucker
- 1 Msp. Zimt
Hefeteig
- 60 g Milch
- 70 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 40 g Zucker
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 2 Gläser Sauerkirschen (à 680 g Bruttogew.), abgetropft, Saft aufgefangen
- 50 g Speisestärke
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 - 400 g Sahne
- Schokoladenraspel zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2144 kJ / 512 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min
Rotkäppchen-Kuchen
4 Std.
Kirschkuchen vom Blech
1 Std. 20 Min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9h 30 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 godz.
Kirsch-Streusel-Kuchen
2h 5 min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 godz. 15 min