Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 250 g Milch
- 100 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 100 g Butter
- 600 g Mehl
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 400 g Schmand
- 40 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 25 g Speisestärke
- 800 g Äpfel rot, in dünnen Spalten
- 60 g brauner Zucker
- 1 TL Zimt
- 50 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 983 kJ / 235 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45 Min
Zitronenkuchen
4 Std.
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 godz. 40 min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 godz. 25 min
Pfirsichkuchen vom Blech
1h 10min
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3 godz.
Rührkuchen mit Obst
1h
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1h 45min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1h 10min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1h
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min