Schmand-Apfel-Kuchen

Schmand-Apfel-Kuchen

4.1 125 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 Stücke

Składniki

Hefeteig
  • Milch
    250 g
  • Zucker
    100 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Butter
    100 g
  • Mehl
    600 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 Prise
Belag und Fertigstellung
  • Schmand
    400 g
  • Zucker
    40 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Speisestärke
    25 g
  • Äpfel rot, in dünnen Spalten
    800 g
  • brauner Zucker
    60 g
  • Zimt
    1 TL
  • Mandeln, gehobelt
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 5 g
Kalorie 983 kJ / 235 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...