![Schmand-Apfel-Kuchen Schmand-Apfel-Kuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/188372.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 250 g Milch
- 100 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 100 g Butter
- 600 g Mehl
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 400 g Schmand
- 40 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 25 g Speisestärke
- 800 g Äpfel rot, in dünnen Spalten
- 60 g brauner Zucker
- 1 TL Zimt
- 50 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 983 kJ / 235 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Haselnuss-Streuselkuchen
1 Std. 30 Min
Rote-Beeren-Baiser-Biskuit
3h 15 min
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5h
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 Std. 10 Min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 godz. 45 min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min
Badische Apfeltorte
1h 40 min
Klassischer Streuselkuchen
3小时 20 分钟
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 Std. 5 Min
Käsekuchen
4h 30min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min