Urządzenia i Akcesoria
Schmand-Apfel-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 Stücke
Składniki
Hefeteig
-
Milch250 g
-
Zucker100 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Butter100 g
-
Mehl600 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
Belag und Fertigstellung
-
Schmand400 g
-
Zucker40 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Speisestärke25 g
-
Äpfel rot, in dünnen Spalten800 g
-
brauner Zucker60 g
-
Zimt1 TL
-
Mandeln, gehobelt50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
983 kJ /
235 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Heilig's Blechle!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 godz. 25 min
Käsekuchen
4 godz. 30 min
Mirabellen-Blechkuchen
1 godz. 30 min
Pfirsich-Butterkuchen
2 godz. 20 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45 min
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3 godz.
Gigantischer Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min
Rührkuchen mit Obst
1 godz.
Butter-Apfel-Kuchen
3 godz.