Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
TM6 TM5 TM31

Mohn-Kirsch-Streuselkuchen

4.6 (348 ocen)

Składniki

Mohnbelag

  • 80 g Mohn
  • 40 g Zucker
  • 200 g Milch
  • 30 g Hartweizengrieß
  • 30 g Butter, in Stücken
  • 1 Ei

Kirschbelag

  • 2 Gläser Kirschen (à 680 g), abgetropft, Saft aufgefangen
  • 50 g Zucker
  • 55 g Speisestärke

Streusel

  • 95 g Zucker
  • 170 g Mehl
  • 120 g Butter, in Stücken
  • 15 g Vanillezucker, selbst gemacht

Rührteig und Fertigstellung

  • 160 g Butter, in Stücken
  • 200 g Zucker
  • 3 Eier
  • 160 g Milch
  • 330 g Mehl
  • ¾ Pck. Backpulver
  • 1 Prise Salz
  • Puderzucker zum Bestäuben

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1646 kJ / 393 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
53 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy