Urządzenia i Akcesoria
Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 Stücke
Składniki
Mohnbelag
-
Mohn80 g
-
Zucker40 g
-
Milch200 g
-
Hartweizengrieß30 g
-
Butter in Stücken30 g
-
Ei1
Kirschbelag
-
Kirschen (à 680 g), abgetropft, Saft aufgefangen2 Gläser
-
Zucker50 g
-
Speisestärke55 g
Streusel
-
Zucker95 g
-
Mehl170 g
-
Butter in Stücken120 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht15 g
Rührteig und Fertigstellung
-
Butter in Stücken160 g
-
Zucker200 g
-
Eier3
-
Milch160 g
-
Mehl330 g
-
Backpulver¾ Pck.
-
Salz1 Prise
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1646 kJ /
393 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Mohnstriezel
2 godz. 15 min
Sauerkirschkuchen
1 godz. 30 min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Käsekuchen mit Mohn
7 godz.
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 godz. 15 min
Kirsch-Klecks-Kuchen
1 godz.
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min