Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g Äpfel, davon 300 g geschält, geviertelt und 60 g in Spalten (rotschalig)
- 20 g Zitronensaft
- 150 g Mandeln
- 50 g Orangeat
- 250 g Mehl
- 30 g Kakao
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 250 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 2 TL Lebkuchengewürz
- 5 Eier
- 100 g Rotwein, trocken
- 200 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- 50 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1600 kJ / 382 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschgen-Datschi
2h 30min
Eierlikörkuchen
1h 10min
Rotweinschnitten mit Kirschen
1h
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
1h 45min
Eierlikör-Mandel-Torte
4 godz.
Marmorierter Eierlikörkuchen
1h 15min
Gewürzschnitten mit Frischkäseguss
2 godz.
Rotweingugelhupf
1h 40min
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2h 30min
Gewürzkuchen
2 godz.
Lebkuchen-Gugelhupf
1h 20min
Glühweinkuchen
1h 10min