Urządzenia i Akcesoria
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Marzipan-Rohmasse in Stücken200 g
-
Zucker und etwas mehr zum Bestreuen175 g
-
Salz1 Prise
-
Eier3
-
Mehl und etwas mehr zum Wenden der Pflaumen250 g
-
Mandelstifte130 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Quark150 g
-
Pflaumen halbiert, entsteint500 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stücke
Białko
10 g
Kalorie
1697 kJ /
405 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3.5 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pflaumen
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2 godz. 30 min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1 godz. 45 min
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1 godz. 45 min
Rhabarber-Marzipan-Schnitten
1 godz. 10 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Far Breton
9 godz. 20 min
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min
Pflaumen-Eierlikör-Muffins
50 min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 godz. 30 min
Zitronen-Mohn-Kuchen
2 godz.