
Urządzenia i Akcesoria
Ryżanka czekoladowo-orzechowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
60 g orzechów laskowych
-
225 g mleka
-
200 g wody
-
1 łyżeczka siemienia lnianego
-
1 łyżeczka łusek babki płesznik (psyllium)
-
10 g kakao rozpuszczalnego słodzonego
-
80 g płatków ryżowych
-
40 g kremu orzechowo-czekoladowego (patrz wskazówka)
-
borówki, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
589 kcal /
2463 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
56 g
Błonnik
9.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE ŚNIADANIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Owsianka kawowa z orzechami pekan i amarantusem
40 min
Jaglanka z bananami i orzechowym sosem
45 min
Gryczanka z orzechami i rodzynkami
25 min
Owsianka z marchewką i daktylami
20 min
Owsianka z komosą ryżową
15 min
Kokosowa jaglanka z malinami
30 min
Owsianka daktylowa
15 min
Owsianka kokosowa z malinami i borówkami
20 min
Owsianka jabłkowa z cynamonem i rodzynkami
20 min
Owsianka migdałowa z żurawiną
20 min
Owsianka z chia
20 min
Kakaowa owsianka z nasionami chia i masłem orzechowym
20 min