Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zitrone, Bio, 4 Streifen Schale (à 1 x 5 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 5 Stängel Dill, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 125 g Forellenfilet, geräuchert, grob zerzupft, einige Stückchen beiseite gelegt
- 200 g Doppelrahm-Frischkäse
- 2 EL Sahne-Meerrettich (aus dem Glas)
- 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 983 kJ / 235 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Forellenmousse
5 min
Thunfischmousse
10 min
Meerrettich-Creme mit Apfel-Gurken-Häckerle
4 godz. 30 min
Forellencreme
15 min
Radieschendressing
10 min
Avocado-Sardellen-Aufstrich
10 min
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30min
Thunfisch-Tapenade
5 min
Putello Tonnato
4 godz.
Hirtencreme
1h 15min
Lachs-Dip
5 min
Meerrettichsuppe
45min