Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g d'amandes en poudre
- 65 g de sucre en poudre
- 40 g de farine de blé
- 65 g de crème liquide 35% m.g.
- 1 jaune d'œuf
- 1 - 2 c. à soupe d'eau de rose, à ajuster en fonction des goûts
- 2 blancs d'œufs
- 120 g de framboises fraîches
- 1 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 425 kJ / 101 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux fruits
55min
Gâteau aux pommes
40min
Gâteau aux clémentines
3 godz. 15 min
Moelleux aux pommes
50min
Tartelettes choco-framboises
55min
Tartelettes aux poires caramélisées
2h 15min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5 min
Moelleux noisettes-citron
1h 5 min
Gâteau aux pêches
55min
Cake moelleux citron-coco-framboise
1 godz. 20 min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1 godz.
Crousti-moelleux aux pommes
1 godz.