Urządzenia i Akcesoria
Jabłka w karmelu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 sztuk
Składniki
-
8 jabłek, czerwonych małych
Gorąca kąpiel wodna
-
1000 g wody
Karmel
-
300 g cukru
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
⅛ łyżeczki barwnika spożywczego, czerwonego (opcjonalnie)
-
1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
3 mg
Białko
1 g
Kalorie
761 kJ /
206 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Trufle nietoperze z dynią
2 godz. 30 min
Krówki toffi
2 godz.
Domowe lizaki
40 min
Bezowe duszki
3 godz.
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2 godz. 45 min
Makaroniki malinowe
1 godz. 20 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Czekoladowe jajka wielkanocne
1 godz. 55 min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 godz. 45 min
Karmelowe toffi
2 godz.
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Makaroniki z herbatą matcha
2 godz.