Jabłka w karmelu
TM6

Jabłka w karmelu

3.4 (36 ocen)

Składniki

  • 8 jabłek, czerwonych, małych

Gorąca kąpiel wodna

  • 1000 g wody

Karmel

  • 300 g cukru
  • 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ⅛ łyżeczki barwnika spożywczego, czerwonego (opcjonalnie)
  • 1 łyżka octu, do Mycia Wstępnego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
761 kJ / 206 kcal
Białko
1 g
Węglowodany
51 g
Tłuszcz
0 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
1.7 g
Sód
3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy