Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 4 Eier
- 250 g Zucker
- 200 g Eierlikör
- 120 g Speisestärke
- 120 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 981 kJ / 324 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Eierlikör-Gugelhupf mit Schokoguss
4 Std.
Glühweinkuchen vom Blech
1 Std. 15 Min
Quarkstollen
1h 10min
Rotweinschnitten mit Kirschen
1h
Eierlikör-Mandel-Torte
4 Std.
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 Std. 15 Min
Rotweingugelhupf
1 godz. 40 min
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2 Std. 30 Min
Schoko-Gewürzkuchen
5h
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 Std.
Lebkuchen-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Glühweinkuchen
1h 10min