Urządzenia i Akcesoria
Johannisbeergelee
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
Johannisbeeren1000 g
-
Wasser200 g
-
Gelierzucker 2:1 (Menge richtet sich nach der Saftausbeute)300 - 400 g
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
2 g
Kalorie
2296 kJ /
542 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
128 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frisch gestrichen
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Evergreen - Stachelbeer-Kiwi-Konfitüre
20 min
Aprikosen-Konfitüre
30 min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30 min
Erdbeerkonfitüre
30 min
Mirabellen-Konfitüre
20 min
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20 min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Rhabarber-Konfitüre
30 min
Kirschkonfitüre
25 min
Brombeergelee
1 godz.
Zwetschgenmus
1 godz.