
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Johannisbeeren
- 200 g Wasser
- 300 - 400 g Gelierzucker 2:1 (Menge richtet sich nach der Saftausbeute)
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2296 kJ / 542 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 128 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30 min
Erdbeerkonfitüre
30 min
Erdbeer-Rhabarber-Konfitüre mit Basilikum
2h 20min
Brombeergelee
1h
Rhabarber-Konfitüre
30 min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40min
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25 min
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25 min
Zwetschgenmus
1h
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20 min
Kirschkonfitüre
25 min
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30 min