Johannisbeergelee

Johannisbeergelee

4.7 428 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 Schraubgläser

Składniki

  • Johannisbeeren
    1000 g
  • Wasser
    200 g
  • Gelierzucker 2:1 (Menge richtet sich nach der Saftausbeute)
    300 - 400 g
  • neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Białko 2 g
Kalorie 2296 kJ / 542 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 128 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...