Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g festkochende Kartoffeln, gekocht, kalt, in Stücken
- 200 g Mehl
- 1 TL Salz
- 3 EL Butterschmalz (50 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2177 kJ / 520 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Türkentommerl (Maisgrießschmarrn)
50 Min
Topfenschmarrn ruckzuck
40 Min
Schupfnudeln mit Sauerkraut
1h
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Semmelschmarrn
1h
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50 Min
Erdäpfeltaler mit Schnittlauchsauce
1h
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 Min
Kartoffel-Flammkuchen
1 Std. 30 Min
Tiroler Knödel mit Linsen
50 Min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min
Sauerkrautpuffer ratzfatz fertig
20 min