Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelschmarrn
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
3 Portionen
Składniki
-
festkochende Kartoffeln gekocht, kalt, in Stücken500 g
-
Mehl200 g
-
Salz1 TL
-
Butterschmalz (50 g)3 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
2177 kJ /
520 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
80 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Reisauflauf mit Äpfeln
1 godz. 45 min
Kirschpfannkuchen vom Backblech
40 min
Erdäpfeltaler mit Schnittlauchsauce
1 godz.
Semmelschmarrn
1 godz.
Tomatenspätzle
15 min
Kartoffelstrudel
1 godz. 30 min
Apfelknödel mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 godz. 15 min
Tiroler Knödel mit Linsen
50 min
Gebratene Polenta mit Letscho
55 min
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40 min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 min