Überbackene Erdäpfelroulade mit Eierschwammerlfülle

Überbackene Erdäpfelroulade mit Eierschwammerlfülle

2.8 61 ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Bergkäse in Stücken
    50 g
  • Wasser
    500 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2-3 cm)
    400 g
  • frische Eierschwammerl
    400 g
  • Weizenmehl, griffig etwas mehr zum Bestreuen
    170 g
  • Weichweizengrieß Type 480
    35 g
  • Eier (Größe M)
    4
  • Butter etwas mehr zum Einfetten
    25 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¾ TL
  • Muskatnuss, frisch gerieben
    3 - 5 Prisen
  • Zwiebeln geviertelt
    180 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    3
  • Petersilie Blättchen abgezupft und feine Stiele
    ½ Bund
  • Speckwürfel
    150 g
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • Milch
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 365 kcal / 1526 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...