Ameisencupcakes mit Honigtopping und Haselnusskrokant

Ameisencupcakes mit Honigtopping und Haselnusskrokant

4.0 21 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stück

Składniki

Ameisencupcakes
  • Butter weich, in Stücken
    200 g
  • Feinkristallzucker
    120 g
  • Vanillezucker
    1 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Milch
    100 g
  • Weizenmehl, universal
    200 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 TL
  • Eier
    4
  • Schokoladenstreusel etwas mehr zum Dekorieren
    90 g
Haselnusskrokant
  • Haselnüsse
    50 g
  • Butter
    10 g
  • Honig (z.B. Waldhonig)
    20 g
Honigtopping
  • Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
    100 g
  • Sahnesteif
    1 TL
  • Frischkäse (Doppelrahmfettstufe)
    175 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 TL
  • Honig (z.B. Waldhonig)
    20 g
  • Ingwer, gemahlen
    ¼ TL
  • Salz
    1 Prise
  • Staubzucker
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 378 kcal / 1582 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...