Wersje kompatybilne
Ameisencupcakes mit Honigtopping und Haselnusskrokant
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ameisencupcakes
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 120 g Feinkristallzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 100 g Milch
- 200 g Weizenmehl, universal
- 1 TL Backpulver
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- 4 Eier
- 90 g Schokoladenstreusel, etwas mehr zum Dekorieren
Haselnusskrokant
- 50 g Haselnüsse
- 10 g Butter
- 20 g Honig (z.B. Waldhonig)
Honigtopping
- 100 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 1 TL Sahnesteif
- 175 g Frischkäse (Doppelrahmfettstufe)
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- 20 g Honig (z.B. Waldhonig)
- ¼ TL Ingwer, gemahlen
- 1 Prise Salz
- 1 EL Staubzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1582 kJ / 378 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Schokoladenmuffins
45 min
Kaiserschmarrn
35 min
Krapfen mit Aprikosen-Frischkäse-Füllung
4 Std.
Marmorkuchen
2h 10 min
Liebesgedicht
5h 30 min
Süße Beerenlasagne
1 Std. 5 Min
Erdäpfeltaler mit Schnittlauchsauce
1h
Mürbeteig, süss
1 godz. 50 min
Schokoladenkuchen
1h 25 min
Palatschinken mit Schoko-Mandel-Fülle
35 min
Nougat-Muffins
50 min
Schokoladenguss
10 Min