Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Eier
- 100 g Zucker
- Butter zum Einfetten
- Semmelbrösel zum Ausstreuen
- 6 Lasagneblätter
- 500 g Magertopfen
- 250 g Naturjoghurt
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 250 g Wasser
- 1 Packung Vanillepuddingpulver (für 500 ml)
- 250 g gemischte Beeren, gefroren, angetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1761 kJ / 420 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn ruckzuck
40 min
Nudel-Kirsch-Auflauf
1 Std.
Apfelknödel mit Vanillesauce
1h 40min
Schupfnudeln mit Karamellsauce und Äpfeln
40 min
Kirschpfannkuchen vom Backblech
40 min
Scheiterhaufen
1 godz. 30 min
Amaretto-Tassenkuchen (Resteverwertung von Eiklar)
55 λεπτ.
Ameisencupcakes mit Honigtopping und Haselnusskrokant
1 godz. 30 min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 λεπτ.
Reisauflauf mit Äpfeln
1 godz. 45 min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min
Grießauflauf
1 godz. 30 min