Kartoffelstrudel

Kartoffelstrudel

3.6 81 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Strudelteig:
  • Mehl
    250 g
  • Salz
    1 Prise
  • Wasser lauwarm
    120 g
  • Öl
    20 g
Kartoffelfüllung und Fertigstellung:
  • Butter weich
    80 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Milch
    120 g
  • gekochte Kartoffeln, mehligkochend in Stücken
    500 g
  • krause Petersilie gehackt
    1 EL
  • Eigelb
    3
  • Salz
    1 TL
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Muskat
    ¼ TL
  • Majoran
    ½ TL

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 13 g
Kalorie 2527 kJ / 604 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...