Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelstrudel
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
Strudelteig:
-
Mehl250 g
-
Salz1 Prise
-
Wasser lauwarm120 g
-
Öl20 g
Kartoffelfüllung und Fertigstellung:
-
Butter weich80 g
-
Zwiebel halbiert1
-
Milch120 g
-
gekochte Kartoffeln, mehligkochend in Stücken500 g
-
krause Petersilie gehackt1 EL
-
Eigelb3
-
Salz1 TL
-
weißer Pfeffer, gemahlen¼ TL
-
Muskat¼ TL
-
Majoran½ TL
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13 g
Kalorie
2527 kJ /
604 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1 godz.
Couscousknöderl mit Sesam
40 min
Überbackene Speckknödel
1 godz. 30 min
Überbackene Erdäpfelroulade mit Eierschwammerlfülle
1 godz. 50 min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 min
Topfenschmarrn ruckzuck
40 min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Erdäpfel-Spinat-Krapfen
1 godz. 25 min
Erdäpfel-Spinat-Roulade
2 godz. 30 min
Erdäpfeltaler mit Schnittlauchsauce
1 godz.
Erdäpfelstrudel mit Kräutermousseline
1 godz. 20 min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1 godz. 25 min