Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudelteig:
- 250 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 120 g Wasser, lauwarm
- 20 g Öl
Kartoffelfüllung und Fertigstellung:
- 80 g Butter, weich
- 1 Zwiebel, halbiert
- 120 g Milch
- 500 g gekochte Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 1 EL krause Petersilie, gehackt
- 3 Eigelb
- 1 TL Salz
- ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- ¼ TL Muskat
- ½ TL Majoran
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2527 kJ / 604 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Überbackene Speckknödel
1h 30 min.
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1h
Erdäpfelgratin "Bauerngarten"
1h 20min
Überbackene Erdäpfelroulade mit Eierschwammerlfülle
1 Std. 40 Min
Erdäpfel-Reis-Dukaten im Sesam-Mohn-Mantel
35min
Gefüllte Palatschinken mit Schnittlauchsauce
1h 45 min.
Reis-Zucchini-Puffer
50 min.
Mohnnudeln
1h 30 min.
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1h 25min
Erdäpfel-Spinat-Roulade
2h 30min
Erdäpfelstrudel mit Kräutermousseline
1h 20min
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40 min.