Erdäpfel-Spinat-Krapfen

Erdäpfel-Spinat-Krapfen

4.2 35 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
16 Stück

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken
    500 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • Blattspinat, frisch
    250 g
  • Butter weich, in Stücken
    40 g
  • Ei
    1
  • Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Arbeitsfläche und die Hände
    200 g
  • Weichweizengrieß z.B. Nockerlgrieß
    40 g
  • Salz nach Geschmack
    1 ¼ - 1 ½ TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Butterschmalz zum Ausbacken

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 3 g
Kalorie 519 kJ / 124 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...