Erdäpfeltaler mit Schnittlauchsauce

Erdäpfeltaler mit Schnittlauchsauce

4.2 135 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
20 Stück

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Salz
    1 ¾ TL
  • Erdäpfel geschält, in Stücken (2 cm)
    500 g
  • frischer Schnittlauch
    ½ Bund
  • Sauerrahm
    250 g
  • Mayonnaise
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    2 Msp.
  • Zitronensaft
    1 TL
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    ½ Bund
  • Emmentaler
    50 g
  • Zwiebeln geviertelt
    50 g
  • rote Paprika in Stücken
    70 g
  • Butter
    20 g
  • Paprikapulver, geräuchert
    ¼ TL
  • Weizenmehl, griffig
    60 g
  • Eier
    2
  • Muskat, gemahlen
    1 Msp.
  • Olivenöl
    5 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 2 g
Kalorie 334 kJ / 79 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...