Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 250 g Milch
- 3 Brötchen, vom Vortag, in Scheiben
- 250 g Hähnchenfleisch, sehnenfrei, in Stücken
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Eier
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 2000 g Wasser
-
4
Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
lub 4 geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 660 kJ / 158 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Fischsuppe mit Gemüse
40min
Fischsuppe mit Gemüse
35 min
Frühstückssuppe mit gedämpftem Huhn
30 min
Erdäpfel-Pilz-Suppe mit Knoblauchbrot
50min
Pangasiussuppe mit Garnelen
55 min
Schweinerippchen süß-sauer mit Reis
2 godz. 25 min
Ripperl in Paradeiser-Chili-Sauce
1h 30min
Fischsuppe
1h 40min
Frittatenrouladen
40min
Krafteintopf
1h 45min
Putenbulette Berliner Art
1 Std. 25 Min
Hühner-Nudel-Suppe mit Käseklößchen
1h 10min