Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 250 g Milch
- 3 Brötchen, vom Vortag, in Scheiben
- 250 g Hähnchenfleisch, sehnenfrei, in Stücken
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Eier
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 2000 g Wasser
-
4
Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
lub 4 geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 660 kJ / 158 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Fischsuppe mit Gemüse
35min
Gulaschsuppe
1h 15min
Kartoffel-Wild-Gulasch
1h
Klare Steinpilzsuppe
30min
Püfferchen mit Beeren und Crème fraîche
45min
Boeuf bourgignon mit böhmischen Knödeln
26h
Hühnerbrühe mit Semmelklößchen
1h 5 min
Ripperl in Paradeiser-Chili-Sauce
1 Std. 30 Min
Krafteintopf
1 godz. 45 min
Frühstückssuppe mit gedämpftem Huhn
30min
Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
15min
Gulaschsuppe
1h 5 min