Hennenknödel-Suppe

Hennenknödel-Suppe

4.1 33 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Portionen

Składniki

  • Petersilie ohne Stiele
    1 Bund
  • Milch
    250 g
  • Brötchen vom Vortag, in Scheiben
    3
  • Hähnchenfleisch sehnenfrei, in Stücken
    250 g
  • Zwiebeln halbiert
    50 g
  • Eier
    2
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Muskat
    3 Prisen
  • Wasser
    2000 g
  • Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
    4 Würfel
    4 geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 158 kcal / 660 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...