Hirschragout mit Schokolade
TM6 TM5

Hirschragout mit Schokolade

3.6 (58 ocen)

Składniki

Mariniertes Fleisch

  • 80 g Möhre, in Stücken
  • 80 g Zwiebeln, halbiert
  • 1 Stängel Staudensellerie (ca. 70 g), in Stücken
  • 20 g Olivenöl
  • 350 g Rotwein
  • 500 g Hirschfleisch, in Würfeln (3 cm)

Ragout

  • 50 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
  • 4 Schalotten
  • 2 Knoblauchzehen
  • ½ TL Salz
  • 30 g Tomatenmark
  • 5 Wacholderbeeren
  • 5 schwarze Pfefferkörner
  • 1 - 2 TL geriebene Orangenschale (opcjonalnie)
  • 250 g Rinderfond
  • 35 g Wild-Preiselbeeren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1539 kJ / 367 kcal
Białko
29 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy