Hirschragout mit Schokolade

Hirschragout mit Schokolade

3.6 67 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Mariniertes Fleisch
  • Möhre in Stücken
    80 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Staudensellerie (ca. 70 g), in Stücken
    1 Stängel
  • Olivenöl
    20 g
  • Rotwein
    350 g
  • Hirschfleisch in Würfeln (3 cm)
    500 g
Ragout
  • Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken
    50 g
  • Schalotten
    4
  • Knoblauchzehen
    2
  • Salz
    ½ TL
  • Tomatenmark
    30 g
  • Wacholderbeeren
    5
  • schwarze Pfefferkörner
    5
  • geriebene Orangenschale (opcjonalnie)
    1 - 2 TL
  • Rinderfond
    250 g
  • Wild-Preiselbeeren
    35 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 29 g
Kalorie 1539 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...