
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mariniertes Fleisch
- 80 g Möhre in Stücken
- 80 g Zwiebeln halbiert
- 1 Stängel Staudensellerie (ca. 70 g), in Stücken
- 20 g Olivenöl
- 350 g Rotwein
- 500 g Hirschfleisch in Würfeln (3 cm)
Ragout
- 50 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken
- 4 Schalotten
- 2 Knoblauchzehen
- ½ TL Salz
- 30 g Tomatenmark
- 5 Wacholderbeeren
- 5 schwarze Pfefferkörner
- 1 - 2 TL geriebene Orangenschale (opcjonalnie)
- 250 g Rinderfond
- 35 g Wild-Preiselbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 367 kcal / 1539 kJ
- Białko
- 29 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 16 g
- Błonnik
- 2 g