![Eier-Schnittlauch-Sauce Eier-Schnittlauch-Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/056FB60A-3907-4B7D-99D0-51ACF2DF9820/Derivates/ACFE2AAB-3367-42DF-AABB-0B136A1698EB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken
- 50 g Mehl
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 1 TL gekörnte Brühe
- 7 hart gekochte Eier, halbiert
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 988 kJ / 236 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Cocktaildressing
5 min
Senfsüppchen
30min
Kartoffel-Dressing
30min
Obatzter mit Frühlingszwiebeln
5 min
Gefüllte Eier mit Feta (Avgha vrasta me jemisi)
1h 5 min
Schafskäse-Sauce
15min
Cremiges Erdäpfel-Kohlrabi-Gemüse
35 min
Almkäsesuppe
25 min
Forellencreme
15min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45min
Käsesuppe
15min
Knoblauchsauce zu Nudeltaschen oder Grünkern-Frikadellen
5 min