Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken
- 50 g Mehl
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 1 TL gekörnte Brühe
- 7 hart gekochte Eier, halbiert
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 988 kJ / 236 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Kernölmayonnaise
10min
Gurkencremesuppe
25 min
Tomatenquark
10min
Gurkensauce
10min
Chefsauce
10min
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10min
Rotes Zwiebelcremesüppchen
30 min
Möhrencremesuppe mit Räucherforelle
30 min
Cocktaildressing
5 min
Balsamico-Rahm-Dressing
20 min
Sylter-Sahne-Dressing
10min
Knoblauchsauce zu Nudeltaschen oder Grünkern-Frikadellen
5 min