Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Gruyère, in Stücken
- 1200 g Wasser
- 3 TL Salz
- 500 g Kartoffeln, festkochend, gewürfelt (ca. 2 cm)
- 200 g Hörnchennudeln
- 40 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 300 g Milch
- 100 g Sahne
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3157 kJ / 754 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Hörnliauflauf
50 Min
Paccheri mit Tomaten-Ricotta-Sauce
20 min
Älplermagronen
30 Min
Express-Auflauf "Schwyz"
1h 10min
Waliser Käsetoast
25 min
Älpler-Gratin
50 Min
Mac and Cheese mit Rosenkohl
1h
Käse-Makkaroni
50 Min
Cheese-Makkaroni
30 Min
Schwäbische Lasagne
45 Min
Mac and Cheese
1h
Kässpatzen
1 Std. 15 Min