Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan, in Stücken (2-3 cm)
- 30 g Olivenöl, nativ
- 2 Frühlingszwiebeln, in Hälften
- 1 Stückchen Ingwer, frisch
- 300 g grüne Erbsen, gefroren
- 120 g Wasser
-
½
Gemüsebouillonwürfel (für 0,5l)
lub ½ TL Gemüsebouillon, selbstgemacht - ½ TL Salz
- 320 g Pasta getrocknet, Sorte Farfalle
- 1 Päckchen Safranpulver
- 20 g Butter
- 150 g Rohschinken, in Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ghackets mit Hörnli
30min
Rizi Bizi
35min
Papet vaudois (Waadtländer Laucheintopf)
55min
Vegetarische Carbonara
30min
Chorizo-Erbsen-Risotto
30min
Farfalle mit Erbsen-Schinken-Sauce
45min
Pappardelle mit Rucola und Ricotta
1h
Gnocchi Tricolore
35min
Penne mit Broccoli, Salsiccia und Oliven
40min
Spaghetti mit Landjäger-Bolognese
30min
Ditalini mit Erbsen
35min
Spaghettini mit Peperoni
50min