Farfalle mit Erbsen-Schinken-Sauce

Farfalle mit Erbsen-Schinken-Sauce

3.9 48 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (2-3 cm)
    30 g
  • Olivenöl, nativ
    30 g
  • Frühlingszwiebeln in Hälften
    2
  • Ingwer, frisch
    1 Stückchen
  • grüne Erbsen, gefroren
    300 g
  • Wasser
    120 g
  • Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5l)
    ½
    ½ TL Gemüsebouillon Paste, selbstgemacht
  • Salz
    ½ TL
  • Pasta getrocknet, Sorte Farfalle
    320 g
  • Safranpulver
    1 Päckchen
  • Butter
    20 g
  • Rohschinken in Streifen
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 23 g
Kalorie 2209 kJ / 528 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...