Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Kalbsfilet, vom Metzger in ca. 24 dünne Scheiben geschnitten
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- 50 g Mehl
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 3 Eier
- 40 g Butter
- 60 g Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 952 kJ / 227 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalbfleischpflanzerl mit Vorarlberger Bergkäse
40min
Bündner Capuns
35min
Risotto milanese
35min
Berner Rösti
40min
Fondue Chinoise
2 godz. 40 min
Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen
1h 30min
Züri-Gschnätzlets
50min
Orecchiette mit Salsiccia-Sauce
40min
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40min
Filet Wellington
1h 45min
Risotto alla Milanese
35min
Rindergeschnetzeltes Stroganoff
1h 40min