Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
Bund Dill (ca. 20 g), zerzupft, wenig für die Garnitur beiseite gelegt
lub 1 Bund Petersilie (ca. 20 g), zerzupft, wenig für die Garnitur beiseite gelegt - 400 g Karotten, geschält, in Stücken (3 cm)
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 250 g Erbsen, tiefgekühlt, aufgetaut
- 300 g Langkornreis (Parboiled, Kochzeit 20 Min.)
- 2 EL Olivenöl
- 650 g Wasser
- 2 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
- 300 g Schinken, in Tranchen, in Streifen
- 4 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2177 kJ / 515 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Ghackets mit Hörnli
30 Min
Chili con Cervelat
1 Std.
Hörnliauflauf
50 Min
Risotto Bolognese
45 Min
Riz Casimir
45 Min
Tomatenreis One Pot
30 Min
Älplermagronen
30 Min
Panierter Fleischkäse mit Rüebli-Risotto
40 Min
One-Pot-Pasta mit Schinken
25min
Ghackets mit Hörnli und Apfelmus
55min
Spaghetti mit Landjäger-Bolognese
30 Min
Älpler-Gratin
50 Min