![Ditalini mit Erbsen Ditalini mit Erbsen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/66CC9169-493C-4EFE-AA88-97E5419D8E24/Derivates/2d5cb3cd-9517-4539-9d8f-04bc7e2f3cdf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan, in Stücken (2-3 cm)
- 30 g Olivenöl, nativ
- 30 g Zwiebel
- 100 g durchwachsener Speck, geräuchert, in Würfeln
- 350 g grüne Erbsen, gefroren
- 700 g Wasser
- 1 TL Salz
-
1
EL Gemüsebouillon Paste selbst gemacht
lub 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l) - 350 g Pasta getrocknet, Sorte Ditalini Rigati
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüse-Kartoffel-Salat mit Poulet
1h 15 min
Hörnlisalat
30p
Riz Casimir
45p
Farfalle mit Erbsen-Schinken-Sauce
45p
Risotto Bolognese
45p
Tomatenreis One Pot
30p
Ghackets mit Hörnli und Apfelmus
55p
Rizi Bizi
35p
Spaghetti mit Landjäger-Bolognese
30p
Ghackets mit Hörnli
30p
One-Pot-Pasta mit Schinken
25p
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40p