Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan, in Stücken
- 1 Schalotte (ca. 30 g), halbiert
- 30 g Olivenöl
- 320 g Risottoreis, z. B. Carnaroli oder Arborio, Garzeit 14-15 Minuten (siehe Tipp)
- 180 g Äpfel, geschält, in Würfeln (1 cm)
- 820 g Wasser
- 1 geh. TL Salz
- 80 g Schinken, gekocht, in Stücken (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1861 kJ / 445 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 670 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto mit Birnen
55min
Apfel-Käse-Makkaroni
45min
Maronenrisotto
30min
Schupfnudeln mit Feigen-Walnuss-Sauce
30min
Erdbeer-Risotto
25 Min
Blumenkohl-Risotto mit Schinken und Erbsen
35 Min
Risotto mit Rucola und Gorgonzola
30min
Limetten-Geschnetzeltes mit Spätzle
30min
Herzhafte Melonen-Kaltschale mit Parmaschinken
15 min
Risotto mit Birne und Gorgonzola
35 Min
One Pot Pasta mit Schinken-Zitronen-Sauce
25 Min
Risotto mit Zucchini und Speck
35 Min