
Urządzenia i Akcesoria
Hörnliauflauf
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Gruyère in Stücken (3 cm)150 g
-
Butter zum Einfetten1 EL
-
Wasser1200 g
-
Salz2 ½ TL
-
Hörnli250 g
-
Schinkenwürfeli200 g
-
Erbsli, tiefgekühlt150 g
-
Lauch längs halbiert, in Streifen (8 mm)150 g
-
Eier3
-
Vollrahm150 g
-
Milch150 g
-
Pfeffer2 Prisen
-
Paprika½ TL
-
Muskatnuss, gemahlen1 Prise
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
788 kcal /
3291 kJ
Białko
42 g
Tłuszcz
43 g
Węglowodany
54 g