Urządzenia i Akcesoria
Hörnliauflauf
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Gruyère in Stücken (3 cm)150 g
-
Butter zum Einfetten1 EL
-
Wasser1200 g
-
Salz2 ½ TL
-
Hörnli250 g
-
Schinkenwürfeli200 g
-
Erbsli, tiefgekühlt150 g
-
Lauch längs halbiert, in Streifen (8 mm)150 g
-
Eier3
-
Vollrahm150 g
-
Milch150 g
-
Pfeffer2 Prisen
-
Paprika½ TL
-
Muskatnuss, gemahlen1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
42 g
Kalorie
3291 kJ /
788 kcal
Tłuszcz
43 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rizi Bizi
35 min
Chili con Cervelat
1 godz.
Fotzelschnitten
30 min
Gnocchi-Gratin mit Lauch
50 min
Älpler-Gratin
50 min
Panierter Fleischkäse mit Rüebli-Risotto
40 min
One-Pot-Pasta mit Schinken
25 min
Riz Casimir
45 min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 min
Schnelle Pasta al forno
55 min
Ghackets mit Hörnli-Gratin
1 godz. 10 min
Ghackets mit Hörnli
30 min