Reissalat mit Ei und Thunfisch

Reissalat mit Ei und Thunfisch

3.9 906 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1200 g
  • Salz und etwas mehr
    1 TL
  • Reis, parboiled (ca. 15 Minuten Garzeit)
    250 g
  • Eier
    2
  • Möhren in kleinen Würfeln
    120 g
  • Zucchini in kleinen Würfeln
    280 g
  • Erbsen, TK
    100 g
  • Thunfisch, in Öl (Gewicht ist mit Öl angegeben), abgetropft, in Stücken
    200 g
  • Oliven schwarz oder grün, entsteint, ganz oder gehackt
    100 g
  • Gewürzgurken in Scheiben
    15 - 20 g
  • Minze abgezupft
    1 Stängel
  • natives Olivenöl
    1 EL
  • Essig (opcjonalnie)
    1 - 2 TL
    1 - 2 TL Zitronensaft
  • Cherry-Tomaten halbiert oder geviertelt
    7

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 21 g
Kalorie 2027 kJ / 485 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 5.9 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...