![Mais-Risotto Mais-Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9157731D-44DE-4CD6-97A2-B5154442223B/Derivates/1a6b6f22-ee0e-4717-a43f-13d86ac6570a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 Scheiben Bacon
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 1 rote Peperoni, entkernt, in Stücken
- 40 g Schalotten, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- 300 g Risottoreis (z.B. Arborio)
- 50 g Weißwein, trocken
- 650 g Geflügelfond, heiß
- ¼ TL Salz
- 2 Maiskolben, frisch
- 40 g Butter, kalt, in Stücken
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 5155 kJ / 1231 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 136 g
- Tłuszcz
- 57 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto milanese
35p
Linsen-Risotto mit Bockwurst
35p
Panierter Fleischkäse mit Rüebli-Risotto
40p
Porree-Risotto mit Walnuss-Serrano-Crunch
40p
Risotto mit Birnen
55p
Spanischer Risotto
40p
Risotto mit Birne und Gorgonzola
35p
Erbsen-Risotto
50p
Corn Chowder (Amerikanische Maissuppe)
35p
Cheese-Makkaroni
30p
Süßkartoffel-Risotto mit Bergkäse
50p
Mac and Cheese
1h