Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 Scheiben Bacon
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 1 rote Peperoni, entkernt, in Stücken
- 40 g Schalotten, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- 300 g Risottoreis (z.B. Arborio)
- 50 g Weißwein, trocken
- 650 g Geflügelfond, heiß
- ¼ TL Salz
- 2 Maiskolben, frisch
- 40 g Butter, kalt, in Stücken
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 5155 kJ / 1231 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 136 g
- Tłuszcz
- 57 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatenrisotto
50 Min
Linsen-Risotto mit Bockwurst
35 Min
Risotto mit Birnen
55min
Kartoffelquickie
40 Min
Fregola-Schnittlauch-Risotto
45 Min
Corn Chowder (Amerikanische Maissuppe)
35 Min
Hackfleischrisotto
40 Min
Erbsen-Risotto
50 Min
Risotto mit Birne und Gorgonzola
35 Min
Tomaten-Risotto
35 Min
Süßkartoffel-Risotto mit Bergkäse
50 Min
Mac and Cheese
1 Std.