![Feldsalat mit Kartoffeldressing Feldsalat mit Kartoffeldressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/151FCE56-C464-45CB-8F19-AC41811CB833/Derivates/54E8C530-828C-4032-8DD2-E7BF94716F91.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken
- 25 g Olivenöl
- 25 g Schinkenspeckwürfel, mager
- 200 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 50 g Weißweinessig
- 60 g Sahne
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 150 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 200 g Feldsalat
- 50 g Rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sansibar-Hausdressing für grüne und bunte Salate
10 Min
Wein-Senf-Dressing (Vorratsgröße)
40 Min
Feldsalat mit Kartoffeldressing
30 Min
Kartoffel-Dressing
30 Min
Himbeeressig-Vinaigrette
5 Min
Kräuterdressing
10 Min
Aprikosendressing
5 Min
Saure-Sahne-Vinaigrette
10 Min
Sahne-Dill-Dressing
5 Min
Balsamico-Senf-Dressing
5 Min
Salatsauce für Blattsalate
10 Min
Feldsalat mit Walnussvinaigrette
10 Min