Fisch mit Porree-Käse-Haube, Reis, Fenchel und Zitronensauce

Fisch mit Porree-Käse-Haube, Reis, Fenchel und Zitronensauce

4.1 61 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Fisch mit Porree-Käse-Haube
  • Pangasiusfilets (4 Stücke à 100 g)
    400 g
  • Zitronen unbehandelt, Saft ausgepresst
    1 - 2
  • Salz
    6 Prisen
  • Pfeffer
    6 Prisen
  • Porree in Ringen (3 mm)
    100 g
  • Fleischtomaten in Scheiben (3 mm)
    2
  • Schmelzkäse z.B. Scheibletten
    8 Scheiben
  • Wasser
    1200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Reis
    200 g
  • Fenchelknollen in Würfeln (1-2 cm)
    650 g
Zitronensauce und Fertigstellung
  • Frischkäse
    100 g
  • Milch
    100 g
  • Mehl
    10 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 34 g
Kalorie 2411 kJ / 576 kcal
Tłuszcz 23.3 g
Błonnik 6.3 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...