Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Zwiebeln
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Schinkenspeck, in Scheiben
- 200 g Kartoffeln, festkochend, in groben Stücken
- 25 g Olivenöl
- 200 g Wasser
- 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- 50 g Weißweinessig
- 60 g Sahne
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 150 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 150 g Feldsalat
- 3 Bund Brunnenkresse
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 707 kJ / 169 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Kartoffelsalat Badische Art
6 godz.
Kartoffel-Dressing
30min
Lauwarmer Spargelsalat mit Reibekuchen
1h 40min
Feldsalat mit Kartoffeldressing
30min
Speck-Zwiebel-Sahne-Dressing
10 dk
Senf-Balsamico-Dressing
10 dk
Radieschendressing
10 dk
Markklößchen (Suppeneinlage)
25 Min
Himbeeressig-Vinaigrette
5 dk
Balsamico-Rahm-Dressing
20min
Sansibar-Hausdressing für grüne und bunte Salate
10 dk
Balsamico-Senf-Dressing
5 dk