Käsesuppe

Käsesuppe

4.1 85 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    100 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    40 g
  • Frühlingszwiebeln das Weiße in Stücken, das Grüne in 5 mm dicken Ringen
    3
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    3 EL
  • Weißwein
    100 g
  • Wasser
    400 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Champignons klein, halbiert oder geviertelt
    150 g
  • Salz
    2 Prisen
  • Sahne
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 283 kcal / 1185 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...