Frühlings-Kartoffelsalat

Frühlings-Kartoffelsalat

4.1 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
6 Portionen

Składniki

  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Frühkartoffeln ungeschält, in Scheiben (ca. 3 mm)
    1000 g
  • Putenbrustfilet, ohne Haut in Würfeln (ca. 2 cm)
    300 g
  • Paprika edelsüß zum Würzen
  • rote Zwiebeln davon 2 halbiert
    3
  • Öl
    50 g
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Radieschen
    150 g
  • Frühlingszwiebeln
    4
  • Balsamico, hell
    30 g
  • Estragonsenf
    3 geh. TL
  • Zucker
    ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 16 g
Kalorie 1049 kJ / 251 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...