
Urządzenia i Akcesoria
Klops z papryką i jajkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
wody400 g
-
jajek8
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g
-
oleju rzepakowego15 g
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki800 g
-
bułki tartej50 g
-
mleka40 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ - 1 łyżeczkę
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
woda do zwilżenia dłoni
Wartości odżywcze na 8 porcji
Kalorie
2492 kcal /
10433.5 kJ
Białko
218 g
Tłuszcz
156 g
Węglowodany
64 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
56.7 g
Sód
4464 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC II
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Babka mięsna
1 godz. 30 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 godz.
Pieczeń rzymska
1 godz. 25 min
Ryba po grecku
45 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Kotlety śledziowe z kaparami
25 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Kotlety pożarskie
40 min
Gołąbki bez zawijania
1 godz. 20 min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.