Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 8 jajek
- 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 15 g oleju rzepakowego
- 800 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
- 50 g bułki tartej
- 40 g mleka
- ¾ - 1 łyżeczkę pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- woda, do zwilżenia dłoni
- Wartości odżywcze
- na 8 porcji
- Kalorie
- 10433.5 kJ / 2492 kcal
- Białko
- 218 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 156 g
- Tłuszcz nasycony
- 56.7 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 4464 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babka mięsna
1 Std. 30 Min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1h 5min
Rolada z karkówki z grzybami
2 Std. 35 Min
Jajka faszerowane ziołami
45 Min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 Std.
Jajka z farszem pieczarkowym
55 Min
Pasztet z piersi indyka
2h
Jajka faszerowane łososiem
45 Min
Pasztet na Wielkanoc
2 Std. 10 Min
Pieczeń rzymska
1h 25min