
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 8 jajek
- 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 15 g oleju rzepakowego
- 800 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
- 50 g bułki tartej
- 40 g mleka
- ¾ - 1 łyżeczkę pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- woda, do zwilżenia dłoni
- Wartości odżywcze
- na 8 porcji
- Kalorie
- 10433.5 kJ / 2492 kcal
- Białko
- 218 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 156 g
- Tłuszcz nasycony
- 56.7 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 4464 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet z dorsza
1h 10min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Paprykarz ze śledziem
1h 30min
Ryba po kaszubsku
30min
Śledzie po kaszubsku
13h 45min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1sa 25 dk
Pieczeń rzymska
1sa 25 dk
Rolada mięsna
1h 10min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1h
Jajka faszerowane łososiem
45min
Schab chrzanowy
2h 30min
Pasztet z piersi indyka
2h