Klops z papryką i jajkiem
TM6 TM5

Klops z papryką i jajkiem

4.7 (378 ocen)

Składniki

  • 400 g wody
  • 8 jajek
  • 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 800 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
  • 50 g bułki tartej
  • 40 g mleka
  • ¾ - 1 łyżeczkę pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • woda, do zwilżenia dłoni

Wartości odżywcze
na 8 porcji
Kalorie
10433.5 kJ / 2492 kcal
Białko
218 g
Węglowodany
64 g
Tłuszcz
156 g
Tłuszcz nasycony
56.7 g
Błonnik
9.7 g
Sód
4464 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy