Urządzenia i Akcesoria
Klops z papryką i jajkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
400 g wody
-
8 jajek
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
15 g oleju rzepakowego
-
800 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
50 g bułki tartej
-
40 g mleka
-
¾ - 1 łyżeczkę pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
woda do zwilżenia dłoni
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 8 porcji
Sód
4464 mg
Białko
218 g
Kalorie
10433.5 kJ /
2492 kcal
Tłuszcz
156 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
56.7 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC II
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babka mięsna
1 Std. 30 Min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 Std.
Pieczeń rzymska
1 Std. 25 Min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1 Std. 45 Min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 Std. 50 Min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 Std. 30 Min
Łosoś z kapustą w cieście francuskim
1 Std.
Rolada mięsna
1 Std. 10 Min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 Std. 15 Min
Pasztet na Wielkanoc
2 Std. 10 Min
Pasztet z piersi indyka
2 Std.
Ryba po grecku
45 Min