Urządzenia i Akcesoria
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Farsz
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
70 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
100 g szynki wędzonej, pokrojonej na kawałki
-
50 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
-
20 g musztardy
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Rolady
-
4 plastry mięsa wołowego z udźca, o grubości ok. 7 mm (ok. 600-650 g)
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
olej rzepakowy do obsmażenia mięsa
Sos
-
40 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 g pieczarek przekrojonych na pół
-
10 g masła
-
40 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
40 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
-
20 g musztardy
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
250 g czerwonego wina, wytrawnego
-
100 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
60 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
15 g mąki pszennej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1343.3 mg
Białko
43.8 g
Kalorie
2024.3 kJ /
483.5 kcal
Tłuszcz
24.3 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
13.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pulpety z jajkami przepiórczymi w sosie pieczarkowym
1 godz. 20 min
Kotlety schabowe w żytniej panierce, ziemniaki i duszona młoda kapusta
1 godz. 45 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1 godz. 35 min
Roladki schabowe z oscypkiem
1 godz. 15 min
Wigilijna kapusta z grzybami
1 godz. 20 min
Bigos
1 godz. 30 min
Gołąbki
1 godz. 45 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1 godz.
Kapusta gotowana
30 min
Modro kapusta
45 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min