Urządzenia i Akcesoria
Orangeroter Aivar-Hummus
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
1 Komplettes Rezept
Składniki
-
Kichererbsen (Abtropfgewicht ca. 260 g), gewaschen1 Dose
-
Aivar (Paprika-Auberginenpaste)80 g
-
Tahin (opcjonalnie) (Sesampaste)30 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst etwas mehr zum Abschmecken15 g
-
Olivenöl20 g
-
Honig20 g
-
Salz etwas mehr zum Abschmecken½ TL
-
Kreuzkümmel, gemahlen½ TL
-
Koriander, gemahlen¼ TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr zum Abschmecken¼ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Komplettes Rezept
Białko
6 g
Kalorie
821 kJ /
197 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nom, nom, nom
77 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Paprika-Cashew-Dip
15 min
Kidneybohnenaufstrich
1 godz. 10 min
Kürbishummus
1 godz.
Bohnen-Paradeis-Aufstrich
10 min
Sommerhummus
35 min
Mandel-Tatar
10 min
Gewürzcracker
50 min
Chicoréeschiffchen mit Oliven-Nuss-Tapenade
10 min
Schlaue Knabbernüsse
20 min
Paprika-Hummus
10 min
Rote-Rüben-Dip
15 min
Steirischer Käferbohnen-Humus
15 min