Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Radieschengrün (siehe Tipp)
- 50 g frische Petersilienblätter
- 100 g Haselnüsse
- 3 - 4 Knoblauchzehen, halbiert
- 15 g Salz, unjodiert
- 2 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 45 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 150 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 100 g Sonnenblumenöl
- 200 g Olivenöl
- Olivenöl, zum Bedecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 4615 kJ / 1102 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 114 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Orangenpaste
30min
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min
Ribisel-Apfelessig
4 godz. 20 min
Kirschenchutney
1h 5min
Fruchtiger Pfirsichessig
1 Std.
Rote-Rüben-Relish
1 Std. 15 Min
Erfrischendes Kohlrabi-Tomaten Chutney
30min
Karottengrün-Pesto
10 Min
Ingwersalzpaste
30min
Karottenpesto
30min
Bärlauchpesto
20 min
Rote-Rüben-Dip
15 min