Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g gemischte frische Wildkräuter (z. B. Brennnessel, Bärlauch, Schafgarbe, Giersch, Spitzwegerich, Gundelrebe, Löwenzahn)
- 2 TL Kapern, eingelegt
- 15 g Salz, unjodiert
- 2 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 150 g Hanfsamen
- 100 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 50 g getrocknete Tomaten in Öl, abgetropft
- 250 g Olivenöl
- 50 g Öl, der getrockneten Tomaten
- Olivenöl, zum Bedecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 4624 kJ / 1105 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 110 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Leinölaufstrich
15 min
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2 Std. 30 Min
Bärlauchpalatschinken mit Lammhaschee und Sauerrahmdip
1 godz. 30 min
Warmer Bohnenaufstrich mit gegrillten Paprikastreifen
13 Std. 20 Min
Gemüseplatte mit Petersilien-Zitronensauce
50min
Rote-Rüben-Relish
1 Std. 15 Min
Rote-Rüben-Suppe
45min
Marillen-Karotten-Chutney
1684 Std.
Rote-Rüben-Suppe (vegan)
45min
Bärlauchpesto
20min
Rote-Rüben-Dip
15 min
Velouté von Topinambur
30 Min