Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Buchweizen-Mehl (sehe Tipp)
- 2 ½ TL Salz
- 100 g Wasser und 2-3 Liter zum Kochen
- Kartoffelstärke, zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 3 Portionen
- Kalorie
- 2803.3 kJ / 670 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 141.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 20 g
- Sód
- 5938.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandeldrink
20min
Buchweizenblinis (glutenfrei)
1h 25min
Palatschinken mit Maroni und Buchweizen (glutenfrei)
1h
Cashew-Vanille-Joghurt
16h
Ziegenjoghurt
13h
Aquafaba Pavlova
2h 35min
Buchweizenstrudel mit Sauerkraut und Kürbis (glutenfrei)
1h 10min
Kürbisnocken (glutenfrei)
50min
Sojajoghurt (vegan)
12sa 15 dk
Linsenwraps (glutenfrei, vegan)
3h 40min
Hirsenmehlbrot
1h 45min
Buchweizen-Hirsebrot (glutenfrei)
5h 20min