Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy

Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy

4.4 158 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g wody
  • 300 - 400 g gruszkę dojrzałych (3-4 szt.), obranych, przekrojonych na pół, bez gniazd nasiennych
  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 50 g migdałów, w płatkach prażonych
    50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, prażonych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 5 g
Kalorie 1480 kJ / 354 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 5.3 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...