Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy

Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy

4.4 156 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    400 g
  • gruszek dojrzałych (3-4 szt.), obranych, przekrojonych na pół, bez gniazd nasiennych
    300 - 400 g
  • gorzkiej czekolady (50% zawartości kakao) pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    100 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g
  • miodu
    1 łyżeczka
  • kardamonu, mielonego
    1 ½ łyżeczki
  • migdałów, w płatkach prażonych
    50 g
    50 g orzechów pistacjowych, niesolonych, łuskanych, prażonych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 354 kcal / 1480 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...