"Scafata" viterbese

"Scafata" viterbese

4.7 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla
    40 g
  • di carota
    50 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di menta fresca le foglioline
    1 rametto
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di guanciale di maiale stagionato, a cubetti
    60 g
  • pomodoro a cubetti, senza semi e buccia
    1
  • foglie di lattuga verde a listarelle
    6
  • di peperoncino in polvere
    1 pizzico
  • di cubetti di prosciutto crudo
    100 g
  • di acqua
    600 g
  • di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 cucchiaino
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • carciofi romani, a fette sottili
    3
  • di fave fresche sgranate
    450 g
    450 g di fave surgelate, sgranate
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pane tostato
    4 fette

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 357 kcal / 1495 kJ
Białko 21.7 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 30.9 g
Błonnik 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...