Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cipolla
- 50 g di carota
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di guanciale di maiale stagionato, a cubetti
- 1 pomodoro a cubetti, senza semi e buccia
- 6 foglie di lattuga verde, a listarelle
- 1 pizzico di peperoncino in polvere
- 100 g di cubetti di prosciutto crudo
- 600 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 3 carciofi romani, a fette sottili
-
450
g di fave fresche sgranate
lub 450 g di fave surgelate sgranate - ½ cucchiaino di sale
- 4 fette di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1495 kJ / 357 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 14 g
Alternatywne przepisy
Lenticchie speziate in umido
1 godz. 30 min
Ceci in umido
1 godz. 30 min
Favata sarda
1 Std.
Taralli dolci speziati
55 λεπτ.
Trippa alla romana
2h
Zuppa di carciofi
35 min
Conserva di melanzane
1 godz. 30 min
Zuppa di grano con verdure
45min
Trippa alla trasteverina
45min
Pizza rustica lucana
1 Std. 15 Min
Fave in umido
1 Std.
Calzoncelli melfitani
1h 40min