Wersje kompatybilne
Purè di sedano rapa con crumble di pomodori secchi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di pomodori secchi sott'olio sgocciolati
- 60 g di tofu solido, affumicato, a pezzi
- 2 cucchiaini di capperi sott'aceto, sgocciolati
- 800 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 400 g di patate a tocchetti
-
500
g di sedano rapa a tocchetti
lub 500 g di patate americane dolci a tocchetti -
½
cucchiaino di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
lub ½ cubetto di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 70 g di panna vegetale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1419 kJ / 339 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quartirolo con salsa ai cachi e aceto balsamico
20 min
Vellutata di indivia belga con pere caramellate e coriandolo (di Mirko Ronzoni)
50 min
Salsa ai porri caramellati
30 min
Hummus di fagioli e yogurt
15 min
Insalata di sedano rapa e mele
10 Min
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30 min
Chili di tofu (vegan)
1 godz.
Purè di mele e sedano rapa
55 min
Crumble di mele e ciliegie
1 godz.
Purè di sedano rapa
35 min
Vellutata al cavolo viola e kefir
50 min
Hummus di ceci
9 godz. 20 min