Wersje kompatybilne
Petto d'anatra con salsa alle more e purè di sedano rapa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Petto d'anatra
- 4 petti d'anatra con la pelle (circa 170 g cad.)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
Salsa di more
- 250 g di more
- 30 g di zucchero
Purè di sedano rapa
- 800 g di sedano rapa a pezzi (2 cm)
- 1200 g di acqua
- 50 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2107 kJ / 504 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Sód
- 801 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante
1h
Gazpacho di zucchine con stracciatella e guanciale
1h
Salmone con salsa bernese e asparagi
50 Min
Petto d'anatra all'aceto balsamico
1 godz. 40 min
Petto d'anatra sottovuoto con purè di carote arrostite
3hod. 45min
Spiedini di pollo in salsa teriyaki (Yakitori)
50 Min
Costolette di agnello con crema di melanzane e menta
45 Min
Clam Chowder (zuppa di vongole del New England)
1h
Filetto di maiale all’uva
1 Std. 15 Min
Blinis con salmone
1h
Petto d'anatra a bassa temperatura con salsa all'arancia
1 Std. 30 Min
Purè di sedano rapa
35 Min