![Schnittlauchkuchen Schnittlauchkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/754052EB-4E9A-4D6C-971C-6885C92119F2/Derivates/67B8E3D1-1759-474D-8615-8FC564C2AAB3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 140 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Zucker
- 250 g Mehl
- ¾ TL Salz
Belag
- Butter zum Einfetten
- 400 g Schmand
- 200 g Sahne
- 4 Eier
- 20 g Speisestärke
- 2 Bund Schnittlauch (30 g), in Röllchen
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1512 kJ / 361 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Porreewähe
1 Std. 15 Min
Zwiebelkuchen
2 godz. 15 min
Zucchinikuchen
1 Std.
Gemüse-Schinken-Pfannkuchen vom Blech
1 Std.
Erbsenquiche
1 Std.
Crêpes mit Kräuter-Käse-Creme
1 Std. 30 Min
Porree-Käse-Kaiserschmarrn
50 Min
Pfannkuchen-Spargel-Roulade
1 Std. 10 Min
Basilikum-Nocken-Auflauf
1 Std.
Gemüsekuchen
1 Std. 10 Min
Porreetorte
1h 20min
Hefeschnecken
1h 40min