Schnittlauchkuchen

Schnittlauchkuchen

4.1 51 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Stücke

Składniki

Hefeteig
  • Wasser
    140 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Zucker
    1 Prise
  • Mehl
    250 g
  • Salz
    ¾ TL
Belag
  • Butter zum Einfetten
  • Schmand
    400 g
  • Sahne
    200 g
  • Eier
    4
  • Speisestärke
    20 g
  • Schnittlauch (30 g), in Röllchen
    2 Bund
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 361 kcal / 1512 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...