Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 140 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Zucker
- 250 g Mehl
- ¾ TL Salz
Belag
- Butter zum Einfetten
- 400 g Schmand
- 200 g Sahne
- 4 Eier
- 20 g Speisestärke
- 2 Bund Schnittlauch (30 g), in Röllchen
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1512 kJ / 361 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Badischer Flammkuchen
1 Std.
Zwiebelkuchen
2u. 15min
Erbsenquiche
1 Std.
Kartoffel-Schinken-Hörnchen
1 Std.
Erbsenquiche
1 Std.
Bärlauch-Tomaten-Schnecken
2 godz.
Kartoffel-Käse-Pizza mit Salbei
1 Std.
Porreewähe
1 Std. 15 Min
Mini-Zwiebel-Kuchen
35 min
Hefeschnecken
1 godz. 40 min
Frischkäse-Tomaten-Schnecken
2u. 10min
Flammkuchen, klassisch
1 Std.