![Birnenkuchen alla Toscana Birnenkuchen alla Toscana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/53CE64F4-D2C0-4DA0-9D1B-A5FE33540B9A/Derivates/A5D8B9E5-9F1E-4F0A-8A0D-9256B6B54E15.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Cantuccini (Mandelkekse), in Stücken
- 100 g Zucker
- 300 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Eigelb
- 1 Ei
- 400 g Mehl
- 50 g Pinienkerne
- 1000 g Birnen, geschält, geviertelt
- 100 g Rosinen
- 50 g Dessertwein (z.B. Vinsanto oder Portwein)
- ½ TL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2025 kJ / 483 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 Std.
Zwetschken-Mohn-Strudel
2 Std.
Birnen-Gewürz-Kuchen
1h 10min
Birnen-Nuss-Kuchen
1h 45min
Apfelkuchen mit Guss
1h 20min
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5 godz.
Mohn-Birnen-Kuchen
3 godz.
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1h 10min
Topfentorte mit Birnen
4 Std. 30 Min
Birnen-Schoko-Kuchen
1 Std. 15 Min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1h 10min
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1h 20min