Urządzenia i Akcesoria
Birnenkuchen alla Toscana
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 Stücke
Składniki
-
Cantuccini (Mandelkekse), in Stücken100 g
-
Zucker100 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten300 g
-
Eigelb1
-
Ei1
-
Mehl400 g
-
Pinienkerne50 g
-
Birnen geschält, geviertelt1000 g
-
Rosinen100 g
-
Dessertwein (z.B. Vinsanto oder Portwein)50 g
-
Zimt½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
2025 kJ /
483 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4.5 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 godz.
Birnen-Gewürz-Kuchen
1 godz. 10 min
Rhabarber-Mandel-Torte
4 godz. 30 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 godz. 5 min
Zwetschgendatschi
1 godz. 20 min
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1 godz.
Birnen-Nuss-Kuchen
1 godz. 45 min
Birnen-Obersschnitten
1 godz. 30 min
Mohn-Birnen-Kuchen
3 godz.
Topfentorte mit Birnen
4 godz. 30 min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 godz. 15 min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 godz. 10 min