Kaffee-Kuppeltorte

Kaffee-Kuppeltorte

4.3 10 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 10 godz.
12 Stücke

Składniki

Füllung
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    330 g
  • Espresso-Bohnen
    50 g
Teig und Fertigstellung
  • Espressopulver, löslich und etwas mehr zum Bestreuen
    1 ½ EL
  • Rumtopffrüchte aus dem Glas, abgetropft, Saft aufgefangen, klein gewürfelt
    80 g
  • Mandeln
    100 g
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    100 g
  • Mehl
    1 ½ EL
  • Backpulver
    1 TL
  • Butter weich, in Stücken
    70 g
  • Salz
    1 Prise
  • Zucker
    80 g
  • Eier (Kl. M), getrennt
    4
  • Puderzucker
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 323 kcal / 1354 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...