Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
800 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
300 g ryżu długoziarnistego
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry, (ok. 150 g każdy)4 dzwonki łososia, świeże (ok. 150 g każdy)
-
4 szczypty koperku, suszonego4 gałązki koperku, świeżego
-
4 plastry cytryn ekologicznej
-
100 g pieczarek pokrojonych w ok. 2 mm plastry
-
100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżeczki oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31.2 g
Kalorie
22118 kJ /
507 kcal
Tłuszcz
16.43 g
Błonnik
2.17 g
Węglowodany
58.47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W PAPILOTACH
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min