Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
800 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
300 g ryżu długoziarnistego
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry, (ok. 150 g każdy)4 dzwonki łososia, świeże (ok. 150 g każdy)
-
4 szczypty koperku, suszonego4 gałązki koperku, świeżego
-
4 plastry cytryn ekologicznej
-
100 g pieczarek pokrojonych w ok. 2 mm plastry
-
100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżeczki oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31.2 g
Kalorie
22118 kJ /
507 kcal
Tłuszcz
16.43 g
Błonnik
2.17 g
Węglowodany
58.47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W PAPILOTACH
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 Min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 Min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 Min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 Min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 Std. 10 Min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 Min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 Min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 Std. 5 Min
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 Min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 Min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 Min
Farfalle z łososiem i pesto
45 Min